Izvor: kurir
13.11.2023 u 11:07
2

ILON MASK O SABOTAŽI SEVERNOG TOKA: Samo jednom rečju prokomentarisao udarnu vest

Ilon Mask, vlasnik Tesle i kompanije Spejs-Eks, prokomentarisao je umešanost pukovnika ukrajinske vojske Romana Červinskog u sabotažu na gasovodu Severni tok.

Bivši službenik Stejt departmenta Majkl Benc na društvenoj mreži X (bivši Tviter) postavio je skrinšot naslova Vašington posta sa komentarom: „Posle godinu dana laganja kroz zube, Vašington Post je konačno odustao„.

 

 


Mask je to prokomentarisao jednom rečju: „Zanimljivo“.

Vašington post je u subotu objavio, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike i evropske izvore, da je koordinator eksplozije na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2 navodno bio bivši komandant Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Roman Červinski.

Prema izvorima publikacije, on je nadgledao rad tima od šest ljudi koji su iznajmili jahtu i koristili ronilačku opremu za postavljanje eksploziva na gasovodu.

Prema ovoj verziji, Červinski je dobijao naređenja od visokih ukrajinskih zvaničnika, koji su zauzvrat izveštavali glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, a za operaciju nije znao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Červinski je u pisanoj izjavi negirao umešanost u eksplozije na Severnom toku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ILON MASK O SABOTAŽI SEVERNOG TOKA: Samo jednom rečju prokomentarisao udarnu vest”

  1. Pukovnik Cervinski je otuzen od vlastu u Kijevu za miniranje Severnog toka. „Zrtveni jarac“.da bi izvrsioci tog terristickog akta oprali obraz pred svetom. Moguce je da bio pasivan svedok te operacije ali Zaluzni Ukrajine i Predsednik Zelnski demantuju da su bili u toku priprema niti su odobrili taj krminalni i bolje receno,teroristicki akt po svim kriterijumima medjunarodnog prava a koji ,u buducnosti posle zavrstka rata uUkrajini moze kao takav da bude predmet optuzbe na tribini UN i u iMedjinarodnom sud u Hagu.Ko moze jos verovati da Ukrajina imala specijalne ronilacke jedinice za takav komleksan poduhvat.?SAD,V.Britanija,mozda,Francuska sigurno imanju taj rod vojnih jedinica u svon sastavu ..IJedan poznati americki novinar je premasvedocinjima ,tvrdio ida iza sabotaze Sevrnog toka su ronioci vojnih snaga SAD..Dakle cemu ta nova afera.?Sukob izmedju Zelenskog i Zaluznog?Uskoro cemo saznati..

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter