Izvor: Tanjug
13.11.2023 u 11:28
0

SAD i Južna Koreja ažurirale sporazum o odbrani od raketnih pretnji iz Severne Koreje

SAD i Južna Koreja ažurirale su danas bilateralni bezbednosni sporazum kako bi se efikasnije suprotstavile porastu raketnih pretnji iz Severne Koreje.

Do ažuriranja sporazuma, prvog posle 10 godina, došlo je nakon razgovora američkog ministra odbrane Lojda Ostina i njegovog južnokorejskog kolege Šin Von-Sika, kao i drugih vojnih zvaničnika dveju zemalja na visokom nivou u Seulu.

Pored ostalog, govorilo se i o poboljšanju trilateralnih odbrambenih vežbi sa Japanom i poboljšanju razmene informacija o lansiranju severnokorejskih raketa, prenosi AP.

Oni su razgovarali i o drugim geostrateškim pitanja, uključujući rat Ukrajine i Rusije, i “regionalnoj samouverenosti Kine“.

Šin je rekao da se u novom dokumentu navodi da će SAD mobilisati čitav niz svojih vojnih sposobnosti, uključujući nuklearne snage, za odbranu Južne Koreje u slučaju nuklearnog napada Severne Koreje.

‘Naša posvećenost odvraćanju Severne Koreje ostaje čvrsta, što uključuje čitav niz naših nuklearnih, konvencionalnih i raketnih odbrambenih kapaciteta“, rekao je Ostin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter