Izvor: Alo
21.03.2022 u 21:44
0

IMA LI EVROPA ŠTA DA JEDE? Ljudi u panici zbog praznih rafova u prodavnicama

Posledice poskupljenja energenata i zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda proizvoda kao što su kukuruz, pšenica, žitarice itd. i od Ukrajine i od Rusije, se sa protokom vremena sve više osete širom Evrope.

Osim rasta cena tih sirovina koje su podstakle potrošače širom kontinenta da panično kupuju osnovne namirnice, Evropa se sada suočava i sa još jednom indirektnom posledicom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naime, supermarketi širom kontinenta, od Španije do Rusije, su zbog praznih rafova (isto kao i na početku pandemije) počeli da uvode ograničenja prodaje, kako ulja i brašna, tako i drugih namirnica. Ipak, i ove mere prema saopštenjima nadležnih institucija mogu da se ispostave kontraproduktivnim.

Pre nešto manje od dve nedelje, 9. marta, na sastanku eksperata povodom prehrambene sigurnosti u Evropskoj komisiji bilo je reči i o ovakvim merama. Izvršna vlast EU je upozorila na takve poteze (ograničenje količine koja može da se kupi), jer se plaše da bi to moglo da „pošalje signal“ potrošačima da nema dovoljno proizvoda, što bi izazvalo paničnu kupovinu. Tokom sastanka je više puta povlačena paralela između trenutne situacije i pometnje za toalet papirom sa početka pandemije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter