Izvor: Tanjug
10.06.2022 u 08:19
0

ISTRAGA O NEZAKONITOM IZRICANJU PRESUDE U DONJECKU: Na smrt osuđeni dva Britanca i Marokanac

Ukrajinski državni javni tužilac Irina Venediktova saopštila je da je pokrenuta pretpretresna istraga o izricanju presude dvojici Britanaca i jednom Marokancu koji su se borili na strani Kijeva i zbog toga osuđeni na smrt u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Ruske snage dopremile 100 tona humanitarne pomoći Harkovskoj oblasti!

– Ukrajina je već pokrenula pretpretresnu istragu o ovoj činjenici i preduzeće sve mere da pozove na odgovornost sve umešane u te nezakonite radnje – napisala je ona na Fejsbuku, prenosi TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ejden Aslin (28) iz Notingemšira, Šon Piner (48) iz Bedfordšira i marokanski državljanin Saudun Brahim koje su zarobile ruske snage u Ukrajini osuđeni su juče na smrt na sudu u samoproglašenoj DNR na istoku Ukrajine.

Njima je suđeno zato što su učestvovali u neprijateljstvima kao plaćenici koje su angažovale ukrajinske oružane jedinice, navodi TAS S.

Kancelarija glavnog tužioca DNR je ranije saopštila da njihova svedočenja dokazuju krivicu za „plaćeničke aktivnosti i činjenje radnji u cilju preuzimanja vlasti i svrgavanja ustavnog poretka DNR“.

Vrhovni sud DNR juče je objavio da su Britanci Piner i Aslin i državljanim Maroka Bragim delimično priznali krivicu, proglasio ih krivima i osudio ih na smrtnu kaznu.

Trojica muškaraca su izjavila da će se žaliti na odluku ,a njihovu žalbu i razmotriće Vrhovni sud DNR, navodi TAS S.

Lider samoproglašene DNR Denis Pušilin izjavio je da postoji mogućnost pomilovanja dvojice britanskih državljana i Marokanca.

– Da, naravno, postoji takva mogućnost, ali pitanje pravde je takođe u vazduhu. Znam stav građana republike u vezi sa ovim kriminalcima – poručio je Pušilin. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter