Izvor: rt.rs
17.03.2024 u 09:45
0

IZBORI U RUSIJI SE BLIŽE KRAJU, DANAS POSLEDNJI DAN ZA GLASANJE: Do sad je izašlo preko 60 odsto birača, CELA EVROPA DRŽI DAH …Da li će biti promena na globalnom nivou

Kijevski režim je, kako bi pokušao da se umeša u održavanje predsedničkih izbora, izveo niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije, međutim, birači se ne daju uplašiti, a napadi su pojačali njihovu motivaciju da ispune svoju građansku dužnost

Danas je treći i poslednji dan predsedničkih izbora u Ruskoj Federaciji i prvi dan kada građani Rusije mogu da glasaju na teritoriji Srbije.

Prethodna dva dana, kao i oni neposredno pred predsedničke izbore, ostaće upamćeni po, do sada, neviđenim napadima sa ukrajinske teritorije na pogranične oblasti Ruske Federacije, ali i na biračka mesta i građane koji na teritoriji novih ruskih regiona prvi put izražavaju svoju biračku volju. Svi napadi su odbijeni, potvrdili su iz Kremlja, komentarišući napade ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

Zapad takođe pokušava da se umeša i omete izbore, presretnuto je preko 90.000 sajber napada na portal Centralne izborne komisije, vladinih usluga i druge resurse koji se dovode u vezu sa izborima, a koji dolaze iz Ukrajine i Severne Amerike. Takođe, britanskom ambasadoru u Moskvi je priprćeno da će biti pozvan na raport u rusko Ministarstvo spoljnih poslova ako se mešanje ne prekine.

 

KRAKEN BOMBA IZ VAZDUHA POBILA PREKO 300 UKRAJINACA: Direktno, jasno i efikasno …Rusija NE PRAVI KOMPROMISE!!!

 

Međutim, državljani Rusije se ne daju uplašiti, kako je jedan stanovnik Belgoroda rekao, napadi su pojačali njegovu motivaciju da ispuni svoju građansku dužnost.

„Nikada nisam bio zaista zainteresovan za politiku, nikada ranije nisam glasao. Ali sada ću glasati iz principa“, rekao je stanovnik Belgoroda za „Vašington post“.

Na teritoriji cele Ruske Federacije već je glasalo 60 odsto ukupnog broja birača.

U Rusiji pravo glasa ima oko 110 miliona građana, a rezultati predsedničkih izbora trebalo bi da budu objavljeni najkasnije do 28. marta.

Na biračka mesta u Rusiji poslato je više od 333.000 posmatrača.

Takođe, u Rusiji može da se glasa i elektronskim putem i funkcioniše tokom čitavog dana. Postoji mogućnost glasanja i od kuće za one koji nisu u mogućnosti da dođu do glasačkog mesta zbog zdravstvenog stanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter