Izvor: BSC Happy
21.06.2023 u 14:15
0

OVO JE RAT: IZRAELSKI DOSELJENICI iz odmazde PALE PALESTINSKA SELA I GRADOVE (VIDEO)

Izraelski doseljenici napali su u utorak palestinske gradove na okupiranoj Zapadnoj obali tokom noći, paleći zgrade i automobile u očiglednoj odmazdi za ubistvo četvorice Izraelaca od strane Hamasa u blizini naselja dan ranije, rekli su stanovnici i zvaničnici.

Jakub Oveis, predsednik seoskog veća Al-Luban Al-Šarkije, rekao je da je velika grupa naseljenika napala dok su izraelski vojnici i policija stajali po strani dok su palili benzinsku stanicu, voćnjake, fabriku cementa i desetine automobila.

 – Napad je bio bez presedana i nenormalan – rekao je on.

NI MINUT PREDAHA NEPRIJATELJU: RUSI „SIPAJU“ METKE PO JURIŠNICIMA (VIDEO)

 – Bila je jaka vatra, ali zbog mraka nismo mogli da razlikujemo da li je došlo od doseljenika ili vojnika. Napadi su prijavljeni i u drugim gradovima i selima na Zapadnoj obali. Najnovija runda nasilja, nakon nekoliko dana relativnog zatišja, podvukla je nestabilnost teritorije koju je zauzeo Izrael, gde vojska već više od godinu dana sprovodi redovne akcije koje dovode do ponovljenih sukoba sa palestinskim borcima. Palestinci su se više puta žalili na napade naseljenika na Zapadnoj obali, pitanje koje je takođe izazvalo sve veću međunarodnu zabrinutost, posebno nakon divljanja kroz grad Huvara ranije ove godine. Napadi tokom noći usledili su nekoliko sati nakon što su dvojica naoružanih napadača pucala na restoran pored puta i benzinsku pumpu u blizini naselja Eli, ubivši četvoricu Izraelaca u napadu. 

Hamas je rekao je da je to bio odgovor na veliku izraelsku operaciju na Zapadu u ponedeljak. Lokalne palestinske porodice rekle su da su doseljenici presekli put, primoravajući ih da potraže utočište na benzinskoj stanici gde su se sakrili u svojim automobilima, pre nego što su bili primorani da pobegnu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter