Izvor: kurir.rs
17.01.2021 u 11:37
0

IZREŠETANE DVE ŽENE SUDIJE: Ubijene u napadu na automobil, VOZAČ ranjen

Naoružani napadači pucali su danas na automobil u severnom delu Kabula, ubivši dve žene sudije koje su radile za visoki sud u Avganistanu i ranivši vozača, rekao je zvaničnik suda.

Ovo je najnoviji napad u glavnom gradu Avganistana tokom mirovnih pregovora između talibana i avganistanskih zvaničnika vlade u Kataru.

Portparol Vrhovnog suda Avganistana Ahmad Fahim Kavim rekao je da su žene bile sudije koje su radile za viši sud, ali ih nije identifikovao po imenu.



Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol talibana Zabihula Mudžahid rekao je da ta pobunjenička grupa nije odgovorna. 

PROČITAJTE JOŠ: 

DAČIĆ O RAZGOVORU SA MEKLALISTEROM: Svi treba da učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije

VREMENSKA PROGNOZA: Danas ujutro mraz, potom oblačno i hladno, a OVO nas očekuje naredne sedmice

PODLEGLA POVREDAMA: Na ženu pala ledenica, osećala se dobro, ali je posle par časova PREMINULA u Novom Sadu

MOLITE SE ZA POMOĆ: Ako ste u nevolji, svih sedamdeset apostola DANAS pomaže

Avganistanska vlada poslednjih meseci više puta je optužila Talibane za ciljana ubistva, a pobunjenička grupa optužuje vladu da je inscenirala ubistva kako bi pokvarila mirovni proces.

Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za višestruke napade u glavnom gradu poslednjih meseci, uključujući i obrazovne institucije u kojima je poginulo 50 ljudi, od kojih je većina učenika.

IS je preuzela odgovornost i za raketne napade u decembru usmerene na glavnu američku bazu u Avganistanu, kada nije bilo žrtava.

Talibani i avganistanska vlada početkom ovog meseca nastavili su mirovne pregovore u Kataru.

Pregovori su sporo započeli, jer pobunjenička grupa nastavlja napade na avganistanske vladine snage, istovremeno održavajući obećanje da neće napadati američke i NATO trupe, navodi AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter