Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 16:50
0

Jasna poruka svetu: „Pokušaji Zapada neće zaustaviti rusko-indijsko odbrambeno partnerstvo!“ (VIDEO)

Pokušaji Zapada neće zaustaviti rusko-indijsko odbrambeno partnerstvo, izjavio je u sredu Atul Dinkar Rane, generalni direktor rusko-indijskog zajedničkog preduzeća BrahMos Aerospace.

On je odgovarajući na pitanje: „Da li zapadne zemlje mogu da zaustave saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti Indije i Rusije?“, jasno poručio.

„Moj lični osećaj je nikada! Ako neko pokuša, samo će propasti… Odnos između indijskih naučnika i ruskih tehnologa je sada toliko dubok da ga neće biti moguće prekinuti. Čak i ako nam neko po zakonu kaže — nema više razgovora sa Rusijom, počećete da razgovarate sa nekim drugim — ali uvek ćemo reći da je bilo lakše raditi sa Rusima“, dodao je on.

Jednostrane sankcije Zapada uvedene Rusiji nisu uticale na rad BrahMos Aerospace, naglasio je on.

ŠOLC OTKRIVA: „Evropa će oko godišnjice napada na Ukrajinu još jednom pooštriti sankcije Rusiji“

„Poverenje koje smo razvili između dva partnera, … to poverenje je dovoljno dobro da radimo, i mi radimo napred – uprkos svim ovim sankcijama. Problemi postoje, ali ove probleme smo uspeli da rešimo razgovorom i sagledavanjem kako da radimo na njima. Nemamo problema u lancima snabdevanja, nemamo problema da razgovaramo, nema problema da putujemo i razgovaramo jedni sa drugima“, rekao je Rane.

BrahMos je supersonična krstareća raketa proizvedena u indo-ruskom BrahMos Aerospace zajedničkom poduhvatu. Projektil su razvili Rusko istraživačko-proizvodno udruženje za mašinogradnju (koje se nalazi u predgrađu Reutov blizu Moskve) i Indijska organizacija za istraživanje i razvoj odbrane (DRDO).
Projektil BrahMos je prvi put probno lansiran 2001. Njegove različite verzije su operativne u sva tri roda indijskih oružanih snaga: vazduhoplovstvu, vojsci i mornarici. Sedište zajedničkog preduzeća je u Nju Delhiju. Projektil BrahMos dobio je ime po rekama Brahmaputra u Indiji i reci Moskvi u Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter