Izvor: Tanjug
08.02.2023 u 16:47
1

POBEDA UKRAJINE NAD RUSIJOM PROMENIĆE SVET: Zelenski od Velike Britanije tražio borbene avione

Borbene letelice za Ukrajinu - krila za slobodu, naglasio je Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u britanskom parlamentu da će pobeda Ukrajine nad Rusijom promeniti svet i odvratiti buduće agresore.

– Pobeda će promeniti svet i ovo će biti promena koja je svetu odavno potrebna – kazao je Zelenski.

Zelenski je istakao da Velika Britanija korača s Ukrajinom ka, kako je rekao, najvažnijoj pobedi današnjice, koja će biti pobeda nad samom idejom rata.

RIŠI SUNAK POTVRDIO: Velika Britanija će proširiti obuku za ukrajinske vojnike i isporučiće oružje većeg dometa u Kijev

Obraćajući se britanskim poslanicima, Zelenski je pozvao saveznike da isporuče Ukrajini avione.

– Borbene letelice za Ukrajinu – krila za slobodu – naglasio je on.

On je zahvalio Britaniji rekavši da je pružila ruku pomoći kada svet još nije shvatio kako da reaguje i posebno bivšem premijeru Borisu Džonsonu na podršci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nakon posete Britaniji, Zelenski će večeras otputovati u posetu Francuskoj, javila je francuska BFM TV. Posle Pariza mogao bi da u četvrtak doputuje u Brisel na samit Evropske unije, ali ta poseta još nije potvrđena.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je u ponedeljak da je pozvao Zelenskog da „lično učestvuje na nekom od budućih samita“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POBEDA UKRAJINE NAD RUSIJOM PROMENIĆE SVET: Zelenski od Velike Britanije tražio borbene avione”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter