Izvor: Tanjug
06.03.2023 u 12:32
0

NOVE TENZIJE U NAGORNO-KARABAHU: Jermenske snage pripucale na azerbejdžanske položaje

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su jermenske snage danas i juče otvorile vatru na položaje azerbejdžanskih oružanih snaga na granici sa Jermenijom i u Nagorno-Karabahu, koje su odgovorile istom merom.

Kako se navodi u saopštenju, jermenske snage stacionirane u oblasti Basarkecer i u oblasti Čambarak 19 puta su otvarale vatru na položaje azerbejdžanske vojske u okruzima Daškasan, Kalbadžar i Gadabaj.

ŠEFU ŽELEZNIČKE STANICE ODREĐEN PRITVOR: Teške optužbe za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, evo kolika mu kazna preti

-Pripadnici ilegalnih oružanih grupa Jermenije na teritoriji Azerbejdžana, gde je privremeno raspoređen ruski mirovni kontingent, gađali su položaje azerbejdžanske vojske u pravcu grada Šuše-navodi se u saopštenju.

Jermenija je odbacila optužbe Azerbejdžana kao neistinite, preneo je TAS S.

-Saopštenje Ministarstva odbrane Azerbejdžana da su 5. marta i u ranim satima 6. marta jermenske snage navodno otvorile vatru na položaje Azerbejdžana na jermensko-azerbejdžanskoj granici je dezinformacija -saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Jermenije.

„MNOGE SLIKE KOJE SAM VIDEO NE ŽELIM DA PODELIM JAVNO“: Potresna ispovest policajca koji je prvi stigao na mesto sudara vozova

Vojne snage Jermenije i Azerbejdžana angažovane su u graničnom sukobu od 12. maja 2021. godine, kada su azerbejdžanski vojnici prešli nekoliko kilometara u Jermeniju u provincije Sjunik i Gegarkunik, zauzimajući oko 41 kvadratni kilometar jermenske teritorije.

Nagorno-Karabah je sporna teritorija, jer je pripala Azerbejdžanu posle raspada bivšeg Sovjetskog Saveza, a naseljena je uglavnom Jermenima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter