Izvor: Sputnik Srbija
26.06.2022 u 12:53
0

KAKAV FIJASKO: JOŠ JEDAN NEUSPEH UKRAJINSKE VOJSKE DA ZAUZMU ZMISJKO OSTRVO! Likvidirano 720 ekstremista, LNR sada kontroliše OVE TERITORIJE!

Ukrajinske snage ponovo su bez uspeha pokušale da napadnu Zmijsko ostrvo. Ruski protivraketni kompleks „Pancir S“ oborio je avion Su-25 i 12 projektila, saopštilo je u nedelju Ministarstvo odbrane Rusije.

„Žrtava među pripadnicima garnizona i materijalne štete nije bilo“, navedeno je u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iz ruskog ministarstva je, takođe, saopšteno da je ruska avijacija gađala centre za obuku ukrajinske vojske u Černigovskoj, Žitomirskoj i Lavovskoj oblasti.

BAJDEN: Putin se uzalud nadao da će se NATO i G7 raspasti! Zahvalan sam Šolcu što je odgovorio na ukrajinsku krizu!

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u napadu su potpuno onesposobljene 65. i 66. motorno-pešadijska brigada i 46. vazduhoplovna brigada iz sastava strateških rezervi ukrajinske vojske, koje su se obučavale na poligonima.

„Na taj način, planirano prebacivanje ovih jedinica u zonu borbenih dejstava je sprečeno“, navedeno je u saopštenju.

Ruska avijacija i artiljerija su u protekla 24 sata uništile četiri ukrajinska skladišta s municijom u Luganskoj Narodnoj Republici, dva upravljačka punkta u Nikolajevskoj oblasti, kao i artiljeriju i minobacače protivnika u više od 60 oblasti.

Kako je saopšteno, likvidirano je i više od 720 ukrajinskih nacionalista.

Iz Ministarstva odbrane Rusije je, takođe, saopšteno da vojnici ukrajinske 30. mehanizovane brigade zbog uspeha ruske armije i Narodne milicije DNR i LNR ispoljavaju loše moralno-psihološko stanje, opijaju se i koriste narkotike, napuštajući borbene položaje.

Pod kontrolu Luganske Narodne Republike prešli su gradovi Severodonjeck i Borovsko, kao i naselja Voronovo i Sirotino. U tim naseljima živi oko 108.000 ljudi.

U saopštenju je precizirano da je od početka specijalne vojne operacije uništeno 215 ukrajinskih vojnih aviona, 132 helikoptera, 1.363 bespilotne letelice, 350 protivraketnih kompleksa, 3.809 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 682 višecevna raketna bacača.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter