Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 16:53
0

KAKO SU AMERIKANCI IZGUBILI F-35? Uleteo u oluju, pilot morao da se katapultira – a onda je usledilo PONIŽENJE I TRKA

Pilot američkog aviona F-35, koji je nestao u nedelju, spustio se padobranom u dvorište u Južnoj Karolini nakon što ga je kvar primorao da se katapultira iz aviona.

Kasnije je otkriveno da se avion srušio u šumovito područje udaljeno oko 60 milja od mesta gde je pilot iskočio.

Pilot kaže da je „imao kvar i bio je primoran da se katapultira“ u nedelju, na visini od oko 300 metara, samo kilometar i po od međunarodnog aerodroma Čarlston, navodi se u izveštaju koji je objavio AP.

Letelica je pronađena tek sledećeg dana, kada je helikopter locirao olupinu u ponedeljak oko 17 časova, na polju blizu Indijantauna u Južnoj Karolini.

Pilot, koji nije identifikovan od strane marinaca, nije imao teže povrede i otpušten je iz bolnice.

„Nije siguran gde se njegov avion srušio, rekao je da ga je izgubio zbog vremenskih prilika“, može se čuti razgovor o pilotu na audio snimku poziva hitnoj pomoći, koji je u utorak podelio lokalni meteorolog.

Njegov avion je leteo u tandemu sa drugim mlaznim avionom, koji se vratio u bazu posle nesreće umesto da prati letelicu bez pilota. Drugi pilot F-35, koji je takođe na trenažnom letu, sleteo je bez ikakvih problema, rekao je portparol vojne baze Džejms Kejson.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter