Izvor: Bsc happy portal/Kurir.rs
05.02.2023 u 11:15
0

KANADA NAKON NEMAČKE REŠILA DA DELA: Transportnim avionom prebacili Ukrajini prva dva tenka „Leopard 2“! (VIDEO)

Sa ovim je Kanada kao jedan od članica NATO rešila da pređe sa reči na dela.

Kanada je posle Nemačke druga članica koja je posle konkretnih obećanja da će isporučiti tenkove Leopard 2 Ukrajini odlučila da to i uradi.

PORTUGAL OBEĆAO UKRAJINI ISPORUKU TENKOVA „LEOPARD 2“: Oglasio se Antonio Kosta i porukom podelio svet!

U subotu  kanadsko ministarstvo odbrane objavilo snimak ukrcavanja dva tenka od ukupno 4 tenka Leopard 2 iz sastava njihovih oružanih snaga u transportni avion C-17 koji će biti transportovan iz Halifaksa do Poljske i tamo biti predati Ukrajini.

 

Za razliku od Nemačke, koja je posle pritisaka pristala na to Kanada je i pre Poljske koja je to javno proklamovala nedeljama ranije učinila.

Klubu onih koji tenkove leopard obećavaju našao se i Portugal, ali samo Kanada i Nemačka za sad su krenuli u konkretnu realizaciju.

Kanada je posle debakla u Avganistanu 2006 godine kada su talibani u zasedi napali i u oklopnjacima točkašima kanadskoj kopiji Strajkera ubili 19 vojnika odlučila da pošalje tenkove. Pošto su imali tenkove Leopard 2 CAN odlučili su da ih pošalju u Avganistan.

Kanada u svom inventaru ima ukupno 82 tenka Leopard 2 u tri verzije A4,A4M i A6M. Od tog broja u verziji A4 su 42 komada, u verziji 2A4M ima 20 i u verziji 2A6M ima 20 komada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter