Izvor: Sputnjik
08.08.2023 u 11:02
1

KAO SRBI MADLEN OLBRAJT 1996: NIGERIJCI LINČOVALI VIKTORIJU NULAND (VIDEO)

Zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland posetila je u ponedeljak Niger, gde je obavila "iskrene i prilično složene" razgovore sa liderima pobunjenika koji su preuzeli vlast u zemlji, prenosi Si-En-En.

Kako prenosi televizija, Nulandova je imala sastanak sa novoimenovanim načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Nigera Musom Salau Barmuom, kao i sa trojicom njegovih najbližih saradnika. Zamenica sekretar je, kako se navodi, provela više od dva sata „izuzetno iskrenih i ponekad prilično teških razgovora” sa vojnom komandom nigerijskih pobunjenika.

Na brifingu za novinare, zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja rekla je da akcije vojske, koja je preuzela vlast u Nigeru, nisu u skladu sa Ustavom zemlje, ali da će SAD nastaviti da traže diplomatske načine za rešavanje sukoba.
VIJORIĆE SE RUSKA ZASTAVA I NA MESECU: KOSMOS-2569 LANSIRAN danas u ORBITU – RUSIJA JE SVEMIRSKA IMPERIJA (VIDEO)
Sa druge strane, kako navodi Volstrit džurnal, glavni zadatak Nulandove tokom posete bio je da pronađe diplomatsko rešenje za tekuću krizu u toj afričkoj zemlji. Prema pisanju lista, diplomata je nekoliko puta tražila priliku da se sastane sa svrgnutim predsednikom Mohamedom Bazumom, ali pobunjenici nisu uvažili njen zahtev.

U međuvremenu, pobunjenici su imenovali novog premijera – bivšeg ministra finansija Ali Mahana Lamina Zejna.

BONUS VIDEO:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KAO SRBI MADLEN OLBRAJT 1996: NIGERIJCI LINČOVALI VIKTORIJU NULAND (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter