Izvor: Informer
02.12.2023 u 07:27
2

KATASTROFALNE VESTI IZ NEMAČKE: Ako ruski tenkovi krenu preko granice, neće imati ko da ih zaustavi

Severnoatlantska alijansa nema vojni potencijal da zaustavi ruske trupe na granicama u slučaju takve pretnje, rekao je nemački vojni ekspert Kristijan Meling u intervjuu za ZDF.

Po mom mišljenju, u vojnom smislu, borbena moć ili odbrambena sposobnost NATO-a treba da bude određena njegovom sposobnošću da odvrati Rusiju od invazije ili, ako se to desi, da je zaustavi na granicama država alijanse. I do danas, NATO nema takve mogućnosti.  S tim se slažu sve zemlje – rekao je on.

Prema rečima stručnjaka, u Evropi sada nema ljudi, nema opreme, nema komande, nema štaba, niti mnogo drugih elemenata koji bi im omogućili da se odupru ruskoj vojsci.

Sama Evropa je sada na veoma niskom nivou odbrambenih sposobnosti – zaključio je on.

Predsednik Vladimir Putin rekao je krajem jula da Rusija ne želi direktan vojni sukob sa NATO-om, ali ako neko to želi, Moskva je spremna za to.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KATASTROFALNE VESTI IZ NEMAČKE: Ako ruski tenkovi krenu preko granice, neće imati ko da ih zaustavi”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter