Izvor: Tanjug
09.05.2023 u 14:27
0

KENIJA KAO I KOSOVO IMA „ŽUTU KUĆU“: Isplivala jeziva istina o žrtvama verskog kulta

Obdukcijama tela pronađenih u masovnim grobnicama, povezanim sa verskim kultom u Keniji, otkriven je nestanak organa, saopštila je lokalna policija.

-U obdukcionim izveštajima utvrđeno je da nedostaju organi u nekim od tela žrtava koje su ekshumirane -rekao je glavni inspektor Marin Munene, prenosi Rojters.

UHAPŠEN IMRAN KAN: Bivši pakistanski premijer „izvučen“ iz suda

On je dodao da je trgovina ljudskim organima dobro koordinisana i da je u njoj učestvovalo više igrača.

Prve obdukcije objavljene krajem aprila i početkom maja pokazale su znake gladovanja, a u nekim slučajevima i znake gušenja.

-Većina njih je imala znake gladovanja. U njihovim stomacima nije bilo hrane -rekao je glavni vladin patolog Johansen Odur.

U šumi Šakahola na istoku Kenije do sada su iz masovnih grobnica izvučena 104 tela, uglavnom dece, a spašene su 44 osobe.

Tela pripadaju sledbenicima sekte Međunarodna crkva dobrih vesti, čiji je lider Pol Mekenzi uhapšen nakon dojave o postojanju plitkih grobova.

Mekenzi je u policijskom pritvoru od 14. aprila zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta.

Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj istoriji, a očekuje se da će broj preminulih rasti, s obzirom na to da je više od 400 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo, piše britanska agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter