Izvor: Tanjug
19.04.2023 u 22:03
0

PITATE SE ŠTA JE RAZLOG? Kijev naziva akcije ukrajinske vojske u Avdejevki i Bahmutu – delom kontraofanzive

Ukrajinska vojska sprovodi aktivnu ofanzivnu operaciju u Avdejevki i Bahmutu, kao i u oblastima Mariinka i Liman, a sve to zajedno može se smatrati delom kontraofanzive, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Ana Malar.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapadni analitičari tvrde da se u Kijevu plaše da bi pad Bahmuta mogao da poljulja ugled i poverenje u njihov režim“

Ona je navela da protivofanzivu ne treba svesti na neke aktivne ofanzivne akcije.

„Ali sve zajedno, ako govorimo o našem strateškom cilju, one se mogu opisati kao kontraofanzivne mere“, rekla je ukrajinska zvaničnica.

Dodala je da ukrajinske oružane snage ne pripremaju jednu po jednu stvar u bilo kojoj određenoj oblasti.

„Naše snage svakodnevno pripremaju čitav niz odbrambenih i kontraofanzivnih mera, pa se aktivne jurišne akcije u Bahmutu, Marjinci, kao i u oblastima Avdejevke i Limana, takođe mogu smatrati delom kontranapada“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Ipak, Malar je priznala uspehe ruskih snaga „u nekim oblastima“. Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina, rekao je u utorak da su ruske snage preuzele kontrolu nad skoro 90 grada Bahmuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter