Izvor:
13.04.2024 u 20:59
0

VELIKI PORAZ UKRAJINE: Kod Avdejevke se predala cela 25. vazdušno-desantna brigada

Vojnici koji služe u 25. zasebnoj vazdušno-desantnoj brigadi ukrajinskih oružanih snaga predali su se kao jedinica ruskoj vojsci u oblasti Avdejevke, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Pripadnici 25. odvojene vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine predali su se kao jedinica ruskim trupama iz borbene grupe Centar (Centar) u rejonu Avdejevke.  Devet ukrajinskih padobranaca vazdušno-desantnog voda elitne brigade Oružanih snaga Ukrajine iskoristilo je priliku da se preda, okrenuli su se ruskim vojnicima i položili oružje“, saopštilo je Ministarstvo, prenosi TASS.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, ratni zarobljenici su rekli da nema profesionalne vojne obuke i dugo očekivanih pojačanja. Pored toga, pohvalili su dobar odnos ruskih vojnika prema ratnim zarobljenicima, pozivajući svoje kolege da polože oružje i da se drže dalje od borbi, dodaje Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije podsetilo je da su ruski vojnici obezbedili poseban kanal komunikacije za ukrajinske vojnike koji žele da ostanu živi.

Frekvencija 149.200, kojoj se može pristupiti na bilo kom digitalnom radiju, posebno je određena za ukrajinske vojnike kao kanal za saopštavanje namere da se predaju ruskoj vojsci, koja ih zatim može locirati i bezbedno zarobiti. Time se, kako se navodi u saopštenju, spasavaju ukrajinski vojnici koji rizikuju živote prelazeći minska polja da bi stigli do ruskih linija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter