Izvor: Kurir.rs
28.07.2023 u 12:27
0

KIM ŠOJGUU POKAZAO NAJNOVIJE RAKETE: Na vojnoj paradi u Pjongjangu ruski ministar odbrane video i severnokorejske dronove (VIDEO)

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je vojnu paradu na kojoj su prikazane najnovije interkontinentalne balističke rakete sposobne da nose nuklearne bojeve glave i borbeni dronovi, na godišnjicu primirja kojim su okončane borbe u Korejskom ratu, preneli su danas tamošnji mediji.

– Prikazani su novi strateški bespilotni izviđački avioni i ofanzivni višenamenski dronovi za napad – prenela severnokorejska agencija KCNA.

Ta agencija je dodala da su „entuzijazam i oduševljenje javnosti bili na vrhuncu kada je najnovija interkontinentalna balistička raketa Severne Koreje (ICBM), Hvasong-18 na čvrsto gorivo, testirana u aprilu i julu ove godine, predstavljena na paradi“.

Toj paradi su prisustvovali i visoke delegacije Kine i Rusije, uključujući ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koje su bile u poseti Pjongjangu. To su bili prvi poznati strani gosti severnokorejskog lidera od početka pandemije korona virusa.

Obeležavanje 70. godišnjice primirja u Korejskom ratu, kojim su okončane borbe, u Severnoj Koreji se slavi kao „Dan pobede“.

Iako je zaključeno primirje kojim su prekinuti sukobi u ratu (1950-1953), nije podstignut mirovni sporazum, čime su dve Koreje tehnički i dalje u ratu.

Satelitski snimci potvrdili su da je Severna Koreja održala veliku vojnu paradu za jučerašnju godišnjicu.

KCNA je prenela da je parada „celom svetu pokazala nepopustljivu volju svih vojnika i ljudi da stvore novu legendu pobede u eri Kim Džong-una“.

Analitičari su ocenili da je „parada važan motor za promovisanje legitimiteta vladavine Kim Džong Una i unutrašnjeg jedinstva u ovom ekonomski teškom periodu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter