Izvor: Alo.rs
07.11.2023 u 10:43
0

KINA PREDSEDAVA SEDNICOM SB UN: Na dnevnom redu situacija na Bliskom istoku

Savet bezbednosti UN održaće u četvrtak, 9. novembra, otvorenu sednicu s ciljem pronalaženja rešenja za situaciju na Bliskom istoku, rekla je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Lana Nuseibeh.

KINA ČVRSTO UZ SRBIJU: Si Đinping poslao jaku poruku našoj zemlji, pa pomenuo međunarodnu pravdu

Nuseibehova je navela da Kina kao predsedavajuća Savetu bezbjednosti UN planira da organizuje i formalne i neformalne sednice u vezi sa humanitarnom katastrofom u Pojasu Gaze.

Ona je rekla da je svih 15 članica Saveta bezbednosti učestvuje u konsultacijama o dokumentu u vezi sa rešenjem sukoba na Bliskom istoku koji su predložile 10 nestalnih članica Saveta.

Savet bezbednosti UN tokom oktobra nije uspeo da usvoji nijednu od četiri rezolucije o palestinsko-izraelskom sukobu.

Deset nestalnih članica Saveta bezbednosti UN izradile su svoj nacrt dokumenta, za koji se očekuje da će uvrstiti predloge iz prethodnih nacrta rezolucija, prenosi TASS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter