Izvor: Kurir.rs/Beta
21.02.2023 u 10:43
0

KINA ŽELI ULOGU U MIROVNOM REŠENJU U UKRAJINI: Peking vrlo zabrinut da rat može da izmakne kontroli!

Kina podržava ruski nacrt rezolucije koji je podnet Savetu bezbednosti UN za istragu terorističkog napada na Severni tok!

Ministar spoljnih poslova Kine Ćin Gang rekao je danas da njegova zemlja želi da ima ulogu u okončanju sukoba u Ukrajini.

KINESKI DIPLOMATA IZNEO JASAN STAV: Mađarska i Kina treba da podržavaju nastanak višepolarnog sveta

Kina podržava ruski nacrt rezolucije koji je podnet Savetu bezbednosti UN za istragu terorističkog napada na Severni tok!

Ćin Gang je rekao učesnicima bezbednosne konferencije u Pekingu da je Kina zabrinuta da bi rat koji traje gotovo godinu dana mogao dalje da eskalira i da se „izmakne kontroli“.

„Peking je vrlo zabrinut zbog ovog sukoba koji se intenzivira i čak izmiče kontroli“, rekao je on pred više desetina stranih ambasadora i diplomata.

Kina će nastaviti da se zalaže za mirovne pregovore i da pruža „kinesku mudrost“ da bi se došlo do političkog rešenja, rekao je on.

„Istovremeno pozivamo zemlje na koje se to odnosi da odmah prestanu da dodaju ulje na vatru, da prestanu da prebacuju krivicu na Kinu i da prekinu sa govorom tipa Ukrajina danas, Tajvan sutra“, rekao je Ćin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter