Izvor: Kurir.rs
21.02.2023 u 10:17
0

NAJVIŠI KINESKI DIPLOMATA U MOSKVI: Svi se pitaju da li će se sastati sa Putinom!

Izvor blizak organizotorima posete rekao jd da se dolazak Vanga očekuje u utorak.

Najviši kineski diplomata, direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Vang Ji, posetiće kratko Moskvu a možda se čak sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prema ruskim zvaničnicima.

SVI S NESTRPLJENJEM ČEKAJU PUTINOV ISTORIJSKI GOVOR: „Odbrojavanje na ruskoj televiziji ušlo u završnicu!“

Izvor blizak organizotorima posete rekao je za TASS da se dolazak Vanga očekuje u utorak.

-Želeli bismo da političko rešenje obezbedi miran i održiv okvir za Evropu – rekao je Vang u Mađarskoj, uoči svoje posete Rusiji.

Kremlj nije isključio mogućnost sastanka između Putina i Vanga.

-Ne isključujemo sastanak između Vanga Jia i (ruskog) predsednika. On će zaista biti u Moskvi – rekao je portparol Dmitri Peskov.

Tokom vikenda je američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio Peking protiv pružanja materijalne podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, što je navelo Kinu da poruči SAD da se drže dalje od njenih odnosa sa Rusijom.

Tokom vikenda je američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio Peking protiv pružanja materijalne podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, što je navelo Kinu da poruči SAD da se drže dalje od njenih odnosa sa Rusijom.

„Gardijan“ navodi da bi isporuka kineskog oružja Rusiji nosila rizik od potencijalne eskalacije ukrajinskog rata u sukob Rusije i Kine sa jedne strane a NATO na čelu sa SAD sa druge. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski takođe je upozorio da će biti „svetskog rata“ ako Kina odluči da podrži Rusiju u njenoj invaziji.

Zelenski je u intervjuu za „Die Velt“ rekao da bi Kijev voleo da Peking „bude na našoj strani“.

  • Ako se Kina svrsta uz Rusiju biće svetskog rata i mislim da je Kina svesna toga – rekao je on

U utorak u 10.00 ujutro po našem vremenu očekuje se obraćanje Putina naciji, skoro tačno godinu dana od početka invazije na Ukrajinu, a veruje se da će ruski predsednik u govoru izneti svoje ciljeve za drugu godinu sukoba, preneo je “Gardijan”.

U međuvremenu je američki predsednik Džo Bajden u ponedeljak iznenada posetio Kijev, a danas je u Poljskoj gde će takođe održati govor povodom godišnjice ruske invazije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter