Izvor: HAPPY BSC
20.02.2023 u 16:13
0

KINESKI DIPLOMATA IZNEO JASAN STAV: Mađarska i Kina treba da podržavaju nastanak višepolarnog sveta

Mađarska i Kina treba da održavaju višestruku saradnju i nastanak višepolarnog sveta, izjavio šef kancelarije Komisije za inostrane poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Van Ji tokom posete Budimpešti.

– U ovom svetu, punom opasnosti i nemira, Kina i Mađarska treba da nastave višestranu saradnju i da podržavaju višepolarnost i centralnu pomoć Ujedinjenih nacija u tome da u svetu bude više saradnje i razumevanja, a manje nerazumevanja – rekao je Van Ji na konferenciji za novinare nakon susreta sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, prenosi RIA Novosti.

KONSTRUKTIVNI RAZGOVORI: Vang Ji i Entoni Blinken razgovarali o incidentu sa balonom!

Van Ji je istakao da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, tokom jučerašnjeg sastanka, preneo poziv da nastupi na forumu „Jedan pojas – jedan put“ u Pekingu i da predstavi projekte mađarsko-kineske saradnje, a pre svega izgradnju železničke pruge između Budimpešte i Beograda.

– Kina će nastaviti prijateljsku saradnju s Mađarskom. Voleli bismo i dalje da razvijamo saradnju s Mađarskom i Evropskom unijom u svim pravcima – rekao je Van Ji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter