Izvor: BSC Happy/Slobodna Dalmacija
20.04.2023 u 17:13
2

KOME SMETA JAKA RUSIJA? Teorije zavere ne prestaju, Vašington udario na PUTINA!

Gubici na bojnom polju i sankcije Zapada doveli su rusku vojsku u "tešku situaciju", mada Moskva i dalje ima dovoljno vatrene moći da produži rat u Ukrajini, stoji u najnovijoj analizi koju prenosi CNN.

„Izveštaj Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) iznosi prilično visoke brojke ruskih vojnih gubitaka – gotovo 10.000 jedinica ključne opreme poput tenkova, kamiona, artiljerijskog oružja i dronova. Kvalitet ruske vojske u smislu napredne opreme će verovatno opasti, barem u bliskoj budućnosti“, piše u izveštaju CSIS.

„No, optika nije jedino što nedostaje i stvara nepremostive zastoje u ruskoj industriji oklopnih vozila. Rusima očajnički nedostaju i kuglični ležajevi odnosno balinjere, koje su isključivo dobivali iz SAD-a i Europe pre nego što su ruskoj industriji uvedene sankcije. Najnovija analiza Centra za strateške i međunarodne studije u Washingtonu potvrdila je ono što vojni stručnjaci govore mesecima: tenkovi i druga moderna oklopna vozila trebaju puno kugličnih ležajeva, a Rusija ih naprosto nema ni približno dovoljno za održavanje stalne proizvodnje novih vozila“, piše jedan hrvatski portal.

BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC IZNEO ZNAČAJNE PROGNOZE: Da li će Rusija upotrebiti nuklearno oružje?

„Ako se još uzme u obzir da ruski ratni napori i cela ekonomija, s obzirom na veliku površinu zemlje, zavisi o vlakovima, Rusi su u priličnoj dilemi. I železnice, naime, takođe trebaju puno kuglagera da bi se brzo i glatko vozili tračnicama. Pred Putinom je prilično bizarna odluka: proizvesti više tenkova i pustiti da se železnički sistem raspadne, ili servisirati i uredno održavati vozov, te time pristati na vrlo sporu proizvodnju tenkova“, dodaju oni.

Čitajući ovakve tekstove javnost bi mogla da pomisli da se Rusija zapravo nalazi u lošoj poziciji, međutim danas kada mnogi vrsni stručnjaci komentarišu i sigurni su da Rusija ne samo da ima dovoljno oružja u rezervama, već bi ako je to potrebno imala dovoljno sredstava da proizvede nove, postavlja se pitanje da li su ovakve analize zapravo samo teorija zavere protiv Rusije?

Mnogi komentarišu da u poslednje vreme kada Zapad zapravo gubi konce, jedina opcija koja im preostaje jeste širenje dezinformacija i pokušaj zavaravanja javnog mnjenja. Upravo ovakve analize govore tome u prilog, jer svi su svesni da Rusija itekako ima i više nego dovoljno vojne moći da i dalje vodi rat, a isto tako ima i mogućnost da proizvede novo oružje. Mnogi analitičari procenjuju da Rusija ako želi može godinama da vodi rat, a opet neće ekonomski propasti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KOME SMETA JAKA RUSIJA? Teorije zavere ne prestaju, Vašington udario na PUTINA!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter