Izvor: Tanjug
18.09.2020 u 13:03
0

LAVROV: Da nema priče o Navaljnom izmislili bi nešto drugo

Ruski ministar spoljnih poslova Srergej Lavrov izjavio je da ne vidi signale da će se promeniti politika „demonizacije Rusije“ i da sankcione težnje ka Rusiji samo rastu.

On je u intervjuu za portal Sputnjik rekao da Rusiju žele da kazne i za dešavanja u Belorusiji i za incident sa ruskim opozicionim liderom Navaljnim, iako EU, kako kaže, kategorički odbija da ispuni obaveze iz Evropske konvencije o pružanju pravne pomoći i da odgovore na zvanične zahteve ruskog Državnog tužilaštva.

Prema njegovim rečima, pretpostavke su apsolutno izmišljene, o čemu govori i to što Nemačka upućuje na OPCW, a ta organizacija na Berlin.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Počeo sastanak s Fabricijem na Andrićevom vencu

SRBI ZBUNJENI NAKON PRELASKA GRANICE „Već su nam dali papir za nadzor iako je rečeno posle 18 h, pominjali su i KAZNE“

SEĆATE LI SE DEČAKA KOME SU UKRALI KUPINE? Priča sada ima srećan kraj

Beograd tražio da se zakonom reguliše rad električnih trotineta, subvencije i za bicikle

„Postoji i poslovica na tu temu i upravo u tom stilu naši zapadni, ako tako mogu da kažem, partneri reaguju na naš pravni pristup i gromoglasno izjavljuju da je “trovanje utvrđeno, osim Rusije to niko drugi nije mogao da uradi, priznajte“. Sve je to bilo sa Skripaljima. I uzgred da kažem, uveren sam, da nema sadašnje situacije s Navaljnim izmislili bi nešto drugo“, rekao je Lavrov.

Kako kaže, sve je podređeno tome da se što jače potkopaju odnosi između Rusije i EU.

Kako kaže, u Evropskoj uniji ima zemalja koje to razumeju ali nastavljaju s principom konsenzusa, tzv. solidarnosti, a taj princip grubo zloupotrebljavaju zemlje koje čine rusofobnu, agresivnu manjinu.

SAZNAJTE I OVO

DAN JEDNAKIH ZARADA: Žene u Srbiji zarađuju i do 16 odsto manje od muškaraca

ŠOK! NENAD JEZDIĆ POSLE 22 GODINE NAPUSTIO ATELJE 212! Glumac pojačao ansambl Jugoslovenskog dramskog!

PANČEVAC ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Osumnjičen da je izbo mladića u restoranu, pa pobegao!

VESIĆ SA ČELNICIMA OPŠTINE VOŽDOVAC O PROJEKTIMA: U planu rekonstrukcija Crnotravske i Save Maškovića

Govoreći o Salsberiju i navodnom trovanju Skripaljevih, on je kazao da su Rusiju pre dve godine, kada je to i počelo etiketirali kao jedinog proizvođača „Novičoka“, iako je Rusija navela argumentovane činjenice da je nekoliko zapadnih zemalja razvijalo supstance iz grupe „Novičok“.

„U SAD su patentirane – desetine patenata za bojevu primenu supstanci iz te grupe. I među tim zemljama, gde su se takve stvari radile, pomenuli smo i Švedsku“, rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter