Izvor: tanjug
06.06.2022 u 13:38
0

LAVROV IZJAVLJUJE: Zapad ne želi da čuje argumente Rusije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ponovio je danas stav da zapad ne želi da čuje argumente Rusije.

Na pitanje BBC-a da prokomentariše stav da Britanija ne bi isporučivala raketne bacače Ukrajini da Rusija nije napala Ukrajinu, Lavrov je na konferenciji za štampu se ne radi „o tome da ne bi nečeg bilo da nije bilo nečeg drugog“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SERGEJ LAVROV SE OBRATIO JAVNOSTI: Naše odnose sa Srbijom niko neće moći da sruši (VIDEO)

– Radi se o tome da smo 20 godina upozoravali da ste potpisali 1990. da niko neće jačati svoju bezbednost na teret drugih. Zašto ne možete da poštujete to što su potpisali vaši predstavnici i sve članice OEBS? – upitao je Lavrov.

On je kazao da se zapad pet puta približavao granicama Rusije, i upitao od koga prave liniju odbrane nakon što je nestao Varšavski pakt.

Ukazao je da sada Amerikanci prave narednu liniju odbrane u južnom kineskom moru.

– Pravite bezakonje daleko od vaših granica. Razumem da su u Londonu nostalgični za britanskom imperijom, koja je daleko iza vas – rekao je ironično Lavrov.

On je optužio zapad za uništavanje država kao što su Irak, Sirija I druge.

– Kada bi u susednoj Irskoj, ukinuli engleski jezik, ili u Belgiji francuski, kako bi Evropa gledala na to? Neću ni da razvijam tu zamisao. A Evropa je gledala mirno kako se zabranjivao ruski jezik u Ukrajini -rekao je on.

Lavrov je ukazao da su Rusi u Ukrajini bili osam godina suočeni sa bobardovanjem od strane režima koji je veličao nacizam.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter