Izvor: Kurir.rs
12.02.2023 u 16:03
0

LAVROV IZNEO JASAN STAV BEZ STEGE: „Zvaničnici SAD priznaju da stoje iza eksplozija na Severnom toku, pa se i slade!“

Stoga, bilo je neophodno nekako to da se uništi i to namerno", dodao je ruski ministar.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da su američki zvaničnici „suštinski, kroz svoje izjave, priznali da su eksplozije na gasovodu Severni tok delo SAD i da o tome pričaju sa zadovoljstvom“.

Zvaničnici SAD priznaju da stoje iza eksplozija na S. toku,pa se i slade

Zamenik Sergeja Lavrova otkriva:

„Rusija spremna za razgovore sa Ukrajinom.Američki zvaničnici suštinski priznaju da su eksplozije koje su potresle Severni tok 1 i 2 njihovo delo. Čak se i slade kada pričaju o tome“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Amerika je procenila da su Rusija i Nemačka „isuviše dobro“ sarađivale u poslednjih 20-30 godina, uspostavljajući moćan savez zasnovan na ruskim resursima i nemačkoj tehnologiji. „To je postalo pretnja monopolskoj poziciji brojnim američkim korporacijama.“

Stoga, bilo je neophodno nekako to da se uništi i to namerno“, dodao je ruski ministar. Lavrov je rekao da postoji aspekt koji je povezan sa činjenicom da je prijateljstvo Moskve i Berlina, nacionalno pomirenje, koje se desilo između Rusa i Nemaca, postalo trn u oku nekima.

TASS piše da je pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nulad rekla 27. januara da su SAD zadovoljne što Severni tok 2 neće postati operativan. Kompanija Severni tok saopštila je 27. septembra da su tri cevovoda Severnog toka 1 i 2 oštećena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter