Izvor: Kurir.rs/Beta
28.12.2022 u 09:06
0

LAVROV NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: Ukrajina da se demilitarizuje i denacifikuje ili će to rešiti ruska vojska!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je danas da Ukrajina mora da ispuni zahtev Moskve o „demilitarizaciji i denacifikaciji“, kao i da otkloni vojnu pretnju Rusiji, ili će u suprotnom „ruska vojska rešiti to pitanje“.

LAVROV O STRAHU I STREPNJI NAKON NOVIH INFORMACIJA: „Anonimni zvaničnici Pentagona prete pokušajem atentata na Putina!“

Lavrov je takođe optužio Zapad da podstiče rat u Ukrajini da bi oslabio Rusiju i rekao da od Kijeva i Vašingtona zavisi koliko će sukob trajati.

„Što se tiče trajanja sukoba, lopta je na strani režima (u Kijevu) i Vašingtona koji ih podržava. Mogu da zaustave besmisleni otpor svakog trenutka“, rekao je Lavrov za rusku agenciju TASS, prenosi AP.

Lavrov nije precizirao kako će ruska vojska ostvariti svoje ciljeve demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine — što je navedeno kao cilj invazije kada je počela u februaru.

Rusija tvrdi da je ukrajinska vlada pod velikim uticajem radikalnih nacionalističkih i neonacističkih grupa, što Ukrajina i Zapad odbacuju.

Lavrov je upozorio da bi dalja podrška Zapada Ukrajini mogla dovesti do direktne konfrontacije.

„Stalno upozoravamo naše protivnike na Zapadu o opasnostima njihovog kursa za eskalaciju ukrajinske krize“, rekao je on, dodajući da „rizik da bi situacija mogla da izmakne kontroli ostaje visok“.

Dodao je da je strateški cilj SAD i njihovih saveznika u NATO-u da pobede Rusiju na bojnom polju kako bi „značajno oslabili ili čak uništili“ tu zemlju.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba u intervjuu za AP rekao je juče da njegova vlada želi samit kako bi se okončao rat, ali da ne očekuje da će Rusija učestvovati.

AP ocenjuje da izjave ministara pokazuju „koliko bi svaki pokušaj okončanja rata mogao biti složen i težak“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter