Izvor: BSC HAPPY
09.02.2023 u 16:31
0

LAVROV OŠTRO O ZAPADU: „Oni ne veruju ni u kakvu demokratiju, ni u kakvu ravnopravnost nacije“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da zapadne zemlje ne veruju u demokratiju, inače bi ostavile zemlje u razvoju na miru.

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sudanskim ministrom inostranih poslova Alijem al-Sadikom.

– To što one (zapadne zemlje) galopiraju po svetu pokušavajući da ubede zemlje u razvoju u potrebu da osude Rusku Federaciju i potkopaju svoje odnose sa Rusijom govori samo o jednoj stvari: oni ne veruju ni u kakvu demokratiju, ni u kakvu ravnopravnost nacije na svetskoj sceni. U suprotnom, ostavili bi zemlje u razvoju na miru i poštovali njihovo pravo da sami određuju kako se ponašaju u globalnim poslovima, rekao je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da zapadne zemlje ne veruju u demokratiju, inače bi ostavile zemlje u razvoju na miru.

Prema rečima ministra, Moskva sa svoje strane zastupa stav da „nacionalni dijalog treba da razvijaju pre svega sami Sudanci bez spoljnog mešanja, a kamoli pokušaja da se Sudancima daju bilo kakve recepte.

– Podržavamo pravedne pristupe Sudana razmatranju sudanskih pitanja u Savetu bezbednosti UN, uključujući potrebu da se ukinu ona ograničenja koja su uvedena pre nekoliko godina, rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter