Izvor: Tanjug
10.12.2022 u 17:22
0

LAVROV POENTIRA PRI SVAKOM MEDIJSKOM ISTUPANJU? „Nema nikakve geopolitičke igre u stvaranju „gasne unije“…

U ideji stvaranja „gasne unije“ između Rusije, Kazahstana i Uzbekistana nema nikakve geopolitičke igre, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

NATO BEZOBZIRNO LAŽE! Lavrov poručio da dokaza o tome ima i više nego dovoljno!

„Trenutno se razgovara o inicijativi za formiranje gasnog projekta između Rusije, Kazahstana i Uzbekistana. Analitičari, posebno na Zapadu, odmah su počeli da govore da je to neka vrsta političke ili geopolitičke igre. Nema nikakve igre ovde“,  rekao je Lavrov u intervjuu za kazahstanski TV kanal „Khabar 24“.

On je dodao da su Moskva, Astana i Taškent susedi sa zajedničkim sistemom prenosa gasa. „Ti isti susedi su zainteresovani da obezbede snabdevanje gasom, uzimajući u obzir sezonske ‘pikove’ potrošnje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pre neki dan sam pročitao izveštaj da je iznenada došlo do nestašice struje u Uzbekistanu. Evo konkretnog primera kada bez ikakve politizacije i ideologije treba da iskoristimo našu saradnju za rešavanje praktičnih pitanja, a sve u interesu naših građana“, dodao je Lavrov, prenela je RIA Novosti.

Predsednici Rusije i Kazahstana Vladimir Putin i Kasim-Žomart Tokajev krajem novembra razgovarali su o stvaranju „trilateralne gasne unije“, uz učešće Uzbekistana radi koordinacije akcija u transportu ruskog gasa preko teritorija Kazahstana i Uzbekistana.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter