Izvor: BSC HAPPY-Alo
29.03.2024 u 09:29
1

LAVROV ŽESTOKO UDARIO NA MAKRONA: Ruski šef diplomatije o najavama da će francuska vojska ući u Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron pokušava da se promoviše izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, jer su stvari unutar njegove zemlje „nevažne“ i treba skrenuti pažnju sa postojećih problema, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Čini mi se da je francuska aktivnost na tom ‘frontu’ namenjena isključivo za promovisanje predsednika Makrona, u situaciji kada ima ne toliko važne stvari ‘kod kuće’ i potrebno je stvoriti neku vrstu ometanja u vidu pozivanja kako poraziti Rusiju“, kazao je Lavrov u intervjuu za „Izvestiju“.

On je podsetio da je Francuska bila jedna od strana koja je garantovala sporazum između ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i opozicije 2014. godine.

„Sledećeg jutra je sporazum pogažen. Sve administrativne zgrade su zaplenjene i, suprotno stvaranju vlade nacionalnog jedinstva za pripremu prevremenih izbora, najavljeno je stvaranje ‘vlade pobednika’. Klin je zabijen u ukrajinsko društvo“, podsetio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Pariz je ranije promovisao mnoge odluke za rešavanje sukoba, koje nisu nameravali da sprovedu, a sada Moskvi govori o nedostatku sposobnosti pregovaranja.

„Ako govorimo o sposobnosti pregovaranja ili ko ima koja ovlašćenja, onda sigurno to nisu Francuzi ili druge članice Evropske unije, koje su bile umešane u sve te ‘afere’, kada su jednostavno dokazale svoju nemoć“, ukazao je šef ruske diplomatije.

Zapad piše mnogo scenarija za „dekolonizaciju“ Rusije

Zapad piše mnogo scenarija za „dekolonizaciju“ Rusije, ali o tome mogu samo da sanjaju, dodao je ruski ministar spoljnih poslova.

Lavrov je naglasio da su rezultati predsedničkih izbora i izlaznost na njima pokazali da „Rusi uopšte nisu postali apolitični, već naprotiv, žele da brane svoj identitet, kulturu, istoriju, civilizaciju i da je ta odlučnost primećena u svetu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAVROV ŽESTOKO UDARIO NA MAKRONA: Ruski šef diplomatije o najavama da će francuska vojska ući u Ukrajinu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter