Izvor: Tanjug
14.02.2023 u 20:11
0

Leonid Sevastjanov otkriva detalje razgovora sa papom: „Papa kaže da niko nema pravo da ukine rusku kulturu, koja je deo svetske kulture!“

Predsednik saveza ruskih staroveraca (PSRS) Leonid Sevastjanov, koji održava prepisku sa papom Franjom, izjavio je da se papa protivi kampanji za ukidanje ruske kulture koja je sve rasprostranjenija na Zapadu.

Papa kaže da niko nema pravo da ukine rusku kulturu, koja je deo svetske kulture. Neophodno je zapamtiti, na primer, da su mnoga književna dela ruske kulture, autora Gogolja, Dostojevskog, Turgenjeva, napisana u Rimu. Mnogi ruski umetnici i kompozitori stvarali su svoja remek-dela dok su živeli u tom gradu“, rekao je Sevastjanov.

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve takođe je rekao da je ruska kultura deo evropske i da je „uvek bila inkluzivna“.

Vlada Švedske otkriva: Evropska unija traži model za postupanje sa zamrznutom ruskom imovinom!

Sevastjanov je naveo papin stav da sport treba da bude odvojen od politike.

„To bi trebalo da bude simbol ujedinjenja, slobodno takmičenje sportista, a ne političkih sistema. Ruski sportisti bi nesumnjivo trebalo da budu na Olimpijadi“, naveo je Sevastjanov navodne papine reči.

Pontifeks je u njihovoj prepisci navodno podsetio da su Olimpijske igre stvorene u staroj Grčkoj „kao gest prijateljstva, mira i zajedništva, a ne podele“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter