Izvor: Tanjug
14.02.2023 u 20:23
0

Evropski parlament usvojio važan zakon: „U Evropskoj uniji od 2035. godine zabrana prodaje automobilia na benzin i dizel!“

Poslanici u Evropskom parlamentu danas su usvojili novi zakon o zabrani prodaje automobilia na benzin i dizel u Evropskoj uniji od 2035. godine sa ciljem da se ubrza prelazak na električna vozila i borba protiv klimatskih promena.

Zakonom je predviđeno da se od proizvođača automobila zahteva da od 2035. godine ostvare 100 odsto smanjenje emisije CO2 iz novih prodatih automobila, što će, praktično, onemogućiti prodaju novih vozila na fosilna goriva u EU, prenosi AP.

„NEMAM ŠTA DA NAJAVIM“: Šef Pentagona saopštio da Zapad trenutno ne planira da šalje borbene avione Ukrajini

„Troškovi rada električnog vozila su već niži od troškova eksploatacije vozila koja pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem“, izjavio je jedan od predlagača novog zakona u EP Jan Huitema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter