Izvor: Tanjug
14.02.2023 u 20:00
1

Vlada Švedske otkriva: Evropska unija traži model za postupanje sa zamrznutom ruskom imovinom!

Evropska unija će u sredu pokrenuti ad hok grupu koja će istražiti kako se milijarde dolara zamrznutih ruskih fondova, uključujući rezerve centralne banke, mogu upotrebiti za obnovu Ukrajine, saopštila je vlada Švedske.

Kako navodi Rojters, grupom će predsedavati šef švedskog Nacionalnog odbora za trgovinu Andres Anhild.

Ključna će biti sredstva ruske centralne banke, a očekuje se da će to biti desetine milijardi dolara, rekao je Ahnlid.

EU nikada ranije nije koristila zamrznuta sredstva za obnovu ratom razorene zemlje, tako da mi u izvesnom smislu ulazimo na novu teritoriju“, dodao je.

„NEMAM ŠTA DA NAJAVIM“: Šef Pentagona saopštio da Zapad trenutno ne planira da šalje borbene avione Ukrajini

Švedski premijer Ulf Kristerson je rekao da će „grupa imati mandat da doprinese mapiranju fondova koji su zamrznuti u EU, kao i da nađe način za legalan pristup tim fondovima. Ruski poreski obveznici, a ne drugi, moraju da snose troškove neophodnih radova na rekonstrukciji“, poručio je.

On je dodao da će EU morati da uspostavi odgovarajuće pravne procedure pošto ne postoji neki prethodni model postupanja sa zamrznutom imovinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Vlada Švedske otkriva: Evropska unija traži model za postupanje sa zamrznutom ruskom imovinom!”

  1. Evropski ološi, sve ćete to vratiti sa debelom kamatom, garantovano! Samo kad dođe vreme! A na to se neće predugo čekati! Molićete i plakati da to oteto vratite!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter