Izvor: Sputnik Srbija
15.07.2022 u 19:47
0

LIZ TRAS OPTUŽILA RUSIJU ZA SMRT BRITANSKOG PLAĆENIKA KOJI SE NALAZIO U ZAROBLJENIŠTVU U DNR!

Ministarka inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras optužila je Rusiju za smrt britanskog plaćenika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavljeno je na sajtu britanske vlade.

„Potresena sam vešću o smrti britanskog humanitarnog radnika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu ruskog satelita u Ukrajini. Rusija mora da snosi potpunu odgovornost za to“, navodi se izjava Tras bez objašnjenja šta je razlog zbog koga Moskva treba da snosi odgovornost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podsetimo, ombudsmanka DNR Darija Morozova saopštila je ranije u toku dana da je britanski plaćenik Pol Džonson Entoni Dominik Uri, koji je bio zarobljen u Donjeckoj Narodnoj Republici, preminuo 10. jula usled bolesti i depresije.

MINISTARSTVO DNR: London nam se nije obratio povodom britanskog državljanina koji je preminuo u Donbasu! ON NIJE BIO BORAC, VEĆ JE BIO PLAĆENIK I UČESTVOVAO JE U VRBOVANJU

Britanski Forin ofis potom pozvao na razgovor ruskog ambasadora u Londonu Andreja Kelina.

Ministarstvo spoljnih poslova DNR saopštilo je da im se zvanični London nije obratio povodom plaćenika koji preminuo u zarobljeništvu.

Ministarka spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova je rekla da nije bilo zvaničnih obraćanja u vezi s tim plaćenikom ili nekim drugim plaćenicima iz Velike Britanije, nije ih bilo i nema ih.

Komentarišući to što se Britanija obratila Rusiji u vezi s tim pitanjem, ona je rekla da London igra svoju igru i da treba da se obrati Donjecku, a ne Moskvi.

Takođe je dodala da taj britanski državljanin nije bio borac već da je učestvovao u vrbovanju i da je bio plaćenik i da u DNR sa čuđenjem gledaju na tvrdnje Londona o njegovom „humanitarnom radu“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter