Izvor: Kurir.rs
25.04.2023 u 14:54
0

VIŠE NEMA DILEME: Mađarska želi zabranu uvoza ukrajinskih žitarica do kraja 2023. godine

Navedene zemlje su postale tranzitne rute za ukrajinsko žito koje nije izvezeno preko ukrajinskih luka u Crnom moru.

Mađarska i druge zemlje EU koje su nedavno zabranile uvoz žitarica iz Ukrajine žele da ona traje do kraja 2023. godine.

„PRVI KORAK KA OKONČANJU ZABRANE UVOZA“: Ukrajina namerava da preko Poljske ponovo otvori tranzit hrane i žitarica

„Voleli bismo da Evropska komisija prihvati mere koje smo doneli, pošto želimo da ih zadržimo do kraja ove godine i tako dozvolimo našim poljoprivrednicima da požnju useve i uskladište žetvu“, napisao je danas na Fejsbuku mađarski ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

Poljska je bila prva zemlja EU koja je zabranila uvoz ukrajinskih žitarica i poljoprivrednih proizvoda da bi zaštitila svoje farmere, a prošle nedelje je isti korak učinila i Mađarska, kojoj su se pridružile Slovačka i Bugarska.

Zbog uskih grla su milioni tona ukrajinskih žitarica ostali u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom, kao što su Mađarska i Poljska, podseća britanska agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter