Izvor: Tanjug
11.04.2023 u 15:04
0

SAVEZ MAĐARSKE I RUSIJE: Trn u oku Evropske Unije!

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto, izjavio je danas da je Mađarska obnovila sporazum o dodatnim isporukama gasa sa Rusijom.

– Uspeli smo da se dogovorimo o mogućnosti kupovine većih količina gasa nego što je to naznačeno u dugoročnim ugovorima, uglavnom kroz Turski tok –  rekao je Sijarto.

Kako se navodi, takođe će na snazi ostati sporazum između Mađarske i ruske kompanije Gazprom, prema kojem će Mađarska moći da dobije odlaganje plaćanja gasa u slučaju naglog rasta cena gasa.

NADMOĆNI RUSKI „LOVCI NA TENKOVE“ ĆE PARALISATI ČITAV SVET: Otkriven neprikosnoveni plan za borbu protiv oružja koje Ukrajini šalju prepredeni saveznici

Sijarto je tokom posete Moskvi razgovarao sa potpredsednikom ruske vlade Aleksandrom Novakom i generalnim direktorom Rosatoma Aleksejem Lihačovim.

On je sa Novakom razgovarao o bezbednosti gasovoda Turski tok i snabdevanju naftom preko naftovoda Družba.

Mađarska vlada je ranije izrazila zabrinutost za bezbednost energetske infrastrukture u Evropi u vezi sa sabotažom gasovoda Severni tok, a sam Sijarto je ocenio da je „ludo“ što nije bilo „nikakve međunarodne, nepristrasne, nezavisne istrage“ o eksplozijama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter