Izvor: Index Vijesti
11.04.2023 u 14:28
0

Vojni analitičar izneo jasne tvrdnje: „U završnici smo bitke za Bahmut. Na ovaj način bi Ukrajina mogla da pošteno fasuje „

Profesor Majkl Klark, britanski vojni i bezbednosni analitičar, opisao je situaciju u gradu Bahmutu i ​​objasnio koji uslovi mogu da nateraju Ukrajinu da se povuče.

„BAHMUT JE NAŠ“: Rusi tvrde da drže više od 75 odsto grada!

„Na kraju smo bitke i Ukrajina bi mogla da izgubi pristup vitalnom putu za nekoliko dana“, rekao je on za Skaj njuz. U Donbasu su svi fokusirani na Bahmuta jer se Rusi za njega bore već 10 meseci“, dodao je on.

„Zapravo, obe strane su se vratile na Bahmut. Pre oko mesec dana izgledalo je kao da smo u poslednjih nekoliko dana kraja, a Ukrajinci su se predomislili i vratili se u Bahmut, zapravo su prestali da se povlače. Rusi su bili na putu E40 od Bahmuta do Kramatorska i nisu stigli daleko – a vratili su se u Bahmut u još većem broju“, kaže Klark.

„I tako, oni se sada bore u centru grada. Ključni problem za Kijev je što za Ukrajince postoji samo jedan izlaz – T0504 na jugozapad. Kada izgube pristup tom pravcu, moraće da se povuku. Mislim da bi to moglo da se desi za nekoliko dana“, zaključuje Klark.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter