Izvor: Kurir.rs
24.10.2023 u 12:23
0

„OPASNOST OD REGIONALNOG SUKOBA“: Makron u Jerusalimu poručio da Francuska stoji rame uz rame s Izraelom

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas u Jerusalimu da Izrael neće ostati usamljen u borbi protiv islamskih ekstremista, ali je upozorio na opasnost izbijanja regionalnog sukoba.

AMABASADA FRANCUKE OBJAŠNJAVA: Makron nije zatražio uvođenje viza Kosovu

Makron je u razgovoru sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom rekao da Pariz stoji “rame uz rame” sa Izraelom i da bi prvi cilj trebalo da bude oslobađanje talaca iz Pojasa Gaze.

– Niste sami u ratu protiv terorizma. Naša je dužnost da se borimo protiv terorizma, bez širenja sukoba – izjavio je Makron, javlja Rojters.

Makron je posle sastanka sa Hercogom kazao da je prvi cilj oslobađanje talaca.

– Hamas je izveo jedan od najvećih užasa u istoriji – ocenio je Makron koji se sastao i sa porodicama ljudi otetih u napadima Hamasa na jug Izraela 7.oktobra.

On je takođe upozorio da se saveznik Hamasa libanski Hezbolah i Iran, koji ga podržava, igraju vatrom, preneli su izraelski mediji.

– Teror koji je ovde počinjen je šok za čovečanstvo – rekao je predsednik Francuske.

Makron će danas posetiti i okupiranu Zapadnu obalu gde će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter