Izvor: RT
23.08.2023 u 19:00
2

MEDVEDEV NE ZABORAVLJA, A NI ČITAVA RUSIJA: „Danas je poseban, veoma važan datum u istoriji naše zemlje…“

Naša dužnost je da pažljivo čuvamo sećanje na slavnu prošlost i da budemo dostojni heroja tog velikog vremena danas, kada ponovo uništavamo nacizam koji vaskrsnuo, poručio bivši predsednik Rusije.

„NE IGRAJTE SE AVIONIMA U SVOM PESKU DEČICE“- MEDVEDEV ZAPRETIO EVROPI: Jedan od sledećih „dobrih dana“ mogao bi da bude POSLEDNJI za vas!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas, na godišnjicu pobede u Kurskoj bitki, da Rusija danas pobediti, kao i 1943. godine – Rusija pobediti.

„Danas je poseban, veoma važan datum u istoriji naše zemlje jer je 23. avgusta 1943. godine završena je jedna od najvećih bitaka Drugog svetskog rata, a za sve nas – Velikog otadžbinskog rata. Kurska bitka, koja je trajala 50 najtežih dana i noći, postala je još jedan primer izuzetne hrabrosti i nepokolebljivosti, najvišeg patriotizma onih koji su tada branili slobodu naše otadžbine“, izjavio je Medvedev.

Crvena armija je u ovoj bitki dala oštar i odlučan otpor fašizmu. Napravila je još jedan korak ka njegovom konačnom porazu. Naši očevi, dedovi i pradedovi borili su se na putevima Otadžbinskog rata od Moskve do Staljingrada, od Staljingrada do Kurska i dalje na zapad, da bi u maju 1945. godine istakli zastavu pobede nad nacističkim Rajhstagom.

„Sećanje na njihove podvige živi u novim generacijama i živeće večno. Naša dužnost je da pažljivo čuvamo sećanje na slavnu prošlost. Da budemo dostojni heroja tog velikog vremena danas, kada ponovo uništavamo nacizam koji je digao glavu. Kada štitimo svoju otadžbinu od izuzetno opasnog neprijatelja“, bio je jasan Medvedev.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MEDVEDEV NE ZABORAVLJA, A NI ČITAVA RUSIJA: „Danas je poseban, veoma važan datum u istoriji naše zemlje…“”

  1. Cestitam veliki praznik Ruskoj vojsci, I Ruskom narodu, a nacizam u Evropi I SAD, mora se unistiti do korena, to je zlo za citavo covecanstvo, I za svetski civilizaciju, Zivela Rusija,

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter