Izvor: Tanjug
17.02.2023 u 15:59
0

MOLBA ZELENSKOG SA MINHENSKE BEZBEDNOSNE KONFERENCIJE: „Požurite sa sporazumima, odlukom i isporukama!“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas lidere na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da požure sa sporazumima, isporukom i odlukama.

-Moramo da požurimo. Potrebna nam je brzina, brzina naših sporazuma, brzina naše isporuke da bismo ojačali … brzinu naših odluka da ograničimo ruski potencijal. Brzina nema alternativu jer je brzina ta od koje zavisi život- rekao je Zelenski na konferenciji putem video-linka, preneo je Si-En-En.

-Kašnjenje je uvek bilo i još uvek je greška. Dok mi pregovaramo kako da ojačamo našu odbranu savremenim tenkovima, Kremlj razmišlja o načinima da zadavi Moldaviju- kazao je Zelenski.

POČELA JE MINHENSKA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA: Ove godine na forum nije pozvan nijedan zvaničnik iz Rusije

On je istakao da je očigledno da Ukrajina neće biti poslednja stanica, kako je rekao, „invazije“ predsednika Rusije Vladimira Putina i da je od vitalnog značaja da Zapad ne odlaže isporuke oružja da bi pomogao Ukrajini da odbije ruske snage, preneo je Rojters.

-On će nastaviti svoje kretanje do kraja… uključujući sve druge države koje su u nekom trenutku bile deo Sovjetskog bloka -rekao je Zelenski.

On je, međutim, naglasio da ne misli da Rusija može da pobedi.

Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom u biblijskoj priči u kojoj pobeđuje David, naoružan kamenom i praćkom.

On je kazao da je David pobedio Golijata delovanjem, a ne razgovorom i da Golijat nema šanse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter