Izvor: Tanjug
03.08.2022 u 16:48
0

Moskovska berza počela trgovanje obveznicama denominovanim u kineskim juanima u nastojanju da privuče azijske investitore

Moskovska berza je počela trgovanje obveznicama denominovanim u kineskim juanima u nastojanju da privuče azijske investitore, ponudivši prvo dužničke hartije koje je izdao ruski proizvođač aluminijuma Rusal, saopštila je danas najveća ruska berza.

„Dužnički instrumenti denominovani u kineskim juanima otvaraju ruskim zajmoprimcima još jedan izvor devizne likvidnosti“, izjavio je Gleb Ševelenkov, šef za tržište duga na Moskovskoj berzi, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Potražnja za juanima u Rusiji je porasla od 24. februara, nakon što je Rusija pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini, a Zapad uveo sveobuhvatne sankcije Moskvi ograničavajući njen pristup tržištu dolara i evra.

MEŠTANI LISIČANSKA O UKRAJINSKOJ VOJSCI: „Pucali su po ljudima, a pripadnici LNR su pucali po ukrajinskim položajima kako bi ih potisnuli“ (VIDEO)

U prvoj polovini 2022. godine, prosečan dnevni promet juana na ruskom valutnom tržištu porastao je za više od 12 puta, saopštila je Moskovska berza.

Obveznice denominovane u juanima su namenjene širokom spektru investitora koji koriste kinesku valutu i osmišljene su s ciljem da prošire mogućnosti za profesionalne berzanske učesnike i njihove klijente, dodaje se u saopštenju.

„Nadamo se da će u budućnosti pojava juanskih obveznica na ruskom tržištu privući i strane, posebno azijske investitore“, rekao je Ševelenkov.

Dve Rusalove obveznice denominovane u juanima, u vrednosti od 2,0 milijarde juana (oko 290 miliona evra) , čije je trgovanje počelo danas, imaju rok dospeća 2027. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter