Izvor: Sputnjik
08.02.2023 u 08:50
0

MOSKVA TRAŽI IZVINJENJE! Katolički kardinal nazvao ruskog patrijarha Kirila jeretikom

Predsednik Papskog saveta za unapređenje hrišćanskog jedinstva kardinal Kurt Koh trebalo bi da se izvini što je optužio patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za jeres, rekao je egzarh afrički Ruske pravoslavne crkve, mitropolit Leonid (Gorbačov).

– Zašto se kardinal Koh ne bi izvinio Patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu što je poglavara Ruske pravoslavne crkve nazvao jeretikom? – rekao je mitropolit Leonid.

Svaki crkveni i državni lider, naglasio je egzarh, ima pravo da gradi unutrašnju i spoljnu politiku, i to je ispravan i pragmatičan pristup. On je podsetio da se papa „zvanično sastaje sa ukrajinskim raskolničkim liderima, koje nije ukorio, već toplo primio“.

ŠVAJCARSKI MEDIJI OPTUŽUJU BEZ STEGE: „Patrijarh ruske pravoslavne crkve Kiril radio za KGB dok je boravio u Švajcarskoj!“

– O zakulisnim pregovorima sa Istambulskim Vartolomejom (Vaseljenskim patrijarhom) neću ni da govorim – rekao je egzarh.

Istovremeno, afrički egzarh je istakao da je u mestima svoje službe uspeo da uspostavi uravnoteženu saradnju sa katolicima.

– Gde god da sam obavljao svoju službu, sa retkim izuzecima, sa predstavnicima Rimokatoličke crkve imao sam radan i uravnotežen odnos. Mnogi od njih, kao i mi, brane interese Crkve i tradicionalne hrišćanske svetonazorske vrednosti – zaključio je mitropolit Leonid.

Ranije je cath.ch objavio komentar Koha u kojem je naveo da patrijarh moskovski Kiril „legitimiše“ specijalnu vojnu operaciju što predstavlja „jeres“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter