Izvor: Sputnjik
29.06.2023 u 14:11
0

UMARŠIRAĆE RUSKA ČIZMA U PARIZ: MOSKVA zapretila FRANCUSKOJ zbog podrške KIJEVA da uđe u NATO

Planovi Francuske da podrži ulazak Kijeva u NATO dokaz su da Pariz nastavlja da klizi ka radikalnoj manjini koja vidi Alijansu kao stranu u sukobu u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije za Sputnjik.

Povod za komentar ruske strane je pisanje lista „Mond“ koji je saopštio da su francuske vlasti promenile mišljenje po pitanju ulaska u NATO, te da razmatraju tu opciju kao nezavisnu garanciju bezbednosti za tu zemlju.

Moskva podseća da se Francuska, pod pritiskom SAD, već složila sa perspektivom ulaska Ukrajine u NATO još na samitu Alijanse u Bukureštu 2008. godine.

 – Zato te informacije, ako su tačne, samo će biti još jedan pokazatelj da Pariz nastavlja da klizi ka radikalnoj manjini u severnoatlantskom bloku koja na sve načine pokušava da učini NATO stranom u sukobu u Ukrajini –  navode ruske diplomate.

Oni upozoravaju da će takvi postupci dovesti do tragičnih posledica po bezbednost u Evropi i celom svetu, te da Francuzi podstiču upravo takav scenario isporukama oružja Ukrajini i pružanjem pomoći Oružanim snagama Ukrajine.
 – Nažalost, takva metamorfoza Pariza uklapa se u opštu evoluciju francuske spoljne politike koja gubi ostatke nekadašnje nezavisnosti i zdravog razuma, udaljava se od ideala ‘golizma’, gubi se u politici Vašingtona i Brisela – navode ruske diplomate.
Ruske diplomate su iznenađene „logikom“ autora članka u listu „Mond“ kojom opravdavaju potrebu da se ubrza ulazak Kijeva u Alijansu.
 – Navodno, takva perspektiva će naterati Rusiju da obustavi ‘agresiju’ i da pristane na mir pod ‘ukrajinskim uslovima’. Ovde očigledno postoje problemi sa shvatanjem uzročno-posledičnih veza aktuelne krize – saopštila je ruska strana.

Zaključuje se da će se već nakon samita Alijanse u Vilnjusu moći pouzdano proceniti koliko su tačni navodi medija da se Francuska udaljava od svog prethodnog, opreznijeg pristupa pitanju ulaska kijeva u NATO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter