Izvor: HAPPY BSC, RIA Novosti
28.02.2023 u 10:33
0

KIRBI IZNEO STAV BELE KUĆE: „Na Kijevu je da odluči kako će izgledati pobeda, oni to mogu“

Na Kijevu je da odluči kako će izgledati pobeda, rekao je DŽon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Bele kuće.

– Želimo da Ukrajina pobedi. I mislimo da oni to mogu. Ali oni će odrediti kako će pobeda izgledati za njih – rekao je Kirbi za Blumberg.

Kirbi je dodao da ako Kijev odluči da pregovara, onda će rukovodstvo Ukrajine, a posebno Volodimir Zelenski, odrediti šta će se dogovoriti.

DŽON KIRBI PORUČIO: „Spremni smo da pomognemo Turskoj i Siriji koliko god je potrebno“

Istovremeno, prema Kirbijevim rečima, Moskva ne pokazuje trud ili želju da pregovara u dobroj veri.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, u intervjuu za TV kanal „Rosija 24“ i agenciju RIA Novosti, rekao da je lažna teza da Rusija odbija da pregovara o Ukrajini, Moskva će nastaviti da pobija ovaj i druge lažne. Prema njegovim rečima, niko ne pokušava da ubedi Kijev u potrebu da se vrati pregovorima sa Moskvom.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Vladimir Zelenski je ranije na G20 rekao da „neće biti Minska-3”.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov rekao je za RIA Novosti da takve reči „apsolutno potvrđuju” stav Kijeva o nespremnosti da pregovara.

Zapad stalno zove o Ruskoj Federaciji na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali u isto vreme, stalna odbijanja Kijeva da pregovara se ignorišu na Zapadu. Putin je ranije rekao da Rusija nikada nije odbila da pregovara sa Ukrajinom, već je sam Kijev zabranio dijalog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter