Izvor: AGENCIJE
03.04.2024 u 08:01
0

NA TAJVANU IZDATO UPOZORENJE NA CUNAMI: Akcije spasavanja i dalje traju, izdata upozorenja na cunami VIDEO

Tajvan je rano jutros pogodio zemljotres jačine 7.4 stepena, najjači u poslednjih 25 godina. Prema dosadašnjim informacijama najmanje četiri osobe su poginule, dok je više od 50 povređenih

Epicentar je bio 18 kilometara južno od grada Hualiena.

Zemljotres je izazvao klizišta, 26 zgrada se srušilo, putevi su oštećeni, a neki delovi su bez struje.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci početka potresa.

Na drugom objavljenom snimku vidi se čovek koji se u trenutku potresa zadesio u bazenu.

Više od 80.000 domaćinstava je bez struje, a akcije spasavanja i dalje traju.

Naknadni potresi – od kojih je jedan bio jačine 6,5 stepeni – osetili su se i u Tajpeju gde je podzemna železnica na kratko prestala da radi, ali je kasnije saobraćaj obnovljen. Zemljotres se, prema pisanju Rojtersa, osetio sve do Šangaja.

Upozorenja na cunami

Japanska meteorološka služba saopštila je prvobitno da je zemljotres bio jačine 7,7 stepeni. Izdato je upozorenje na cunami. Očekivalo se da talasi do tri metra stignu do velikih delova japanske jugozapadne obale, ali su samo manji talasi stigli su do nekih ostrva.

Japan je kasnije snizio nivo upozorenja. Na glavnom aerodromu u južnoj japanskom regionu Okinava obustavljeni su svi letovi zbog upozorenja na cunami. Nije bilo izveštaja o šteti u Japanu.

Filipini su takođe izdali upozorenje na cunami, a vlasti su pozvale stanovnike priobalnog područja u 23 pokrajine da se evakuišu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter