Izvor: Tanjug
23.02.2023 u 14:37
0

NAREDNI MESECI ĆE BITI KLJUČNI KADA JE REČ O POŠILJKAMA: Češka vlada odobrila nastavak vojne pomoći Ukrajini!

Češki premijer Petr Fijala je juče najavio da će Češka nastaviti sa pošiljkama oružja Kijevu i da će u narednim mesecima Ukrajini stići pomoć od više desetina milijardi kruna.

Češka vlada odobrila je dalju isporuku vojne pomoći Ukrajini i nastaviće da šalje opremu iz zaliha, izjavila je danas ministarka odbrane Jana Černočova.

IZRAEL RAZMATRA SLANJE VOJNE POMOĆI UKRAJINI: Netanijahu se nećka da li da pošalje „GVOZDENU KUPOLU“ Kijevu

Ona nije saopštila informacije o tome koju konkretnu opremu Češka isporučuje, ali je rekla da je zemlja, iz svojih vojnih rezervi, do sada poslala 38 tenkova, 55 oklopnih vozila, četiri aviona i 13 samohodnih haubica, zajedno sa vecim pošiljkama iz privatnog sektora.

Američka ambasada u Pragu prošle nedelje je saopštila da će SAD obezbediti 200 miliona dolara Češkoj za vojnu nadogradnju i zamenu opreme poslate Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter