Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
27.01.2024 u 21:48
1

HAOS U AMERICI! Čak 700.000 kamiona kreće na skup podrške Teksasu!

Stotine hiljada američkih kamiondžija i aktivista krenuće na višedržavni skup u znak protesta protiv politike sadašnje američke administracije, za koju veruju da ne preduzima adekvatne mere da zaštiti južnu granicu.

– Kongresmen GOP-a Teksasa Kit Self, koji je podržao skup, sugerisao je da bi moglo da učestvuje do 700.000 vozila i ponovio tvrdnje organizatora, ističući da bi to trebalo da budu mirne demonstracije – piše VICE.

Ranije se Self više puta oglasio na svojoj stranici na društvenoj mreži „X“ u vezi sa sporom između demokrata i republikanaca u Kongresu. Prema njegovim rečima, ne može biti reči o bilo kakvoj pomoći Ukrajini dok se ne obezbedi bezbednost južne granice SAD.

POBUNA TEKSASA: Nacionalna garda odbila naređenje iz Vašingtona, vojska na granici (VIDEO)

– Želimo da ovo mirno okupljanje učinimo što je moguće većim kako bismo rekli saveznim, državnim i lokalnim zvaničnicima da ne želimo otvorene granice – rekao je za publikaciju Skoti Saks, jedan od organizatora mitinga.

Istovremeno je istakao da je njegov tim spreman za pojavu „infiltratora“ i „provokatora“, a od njih će biti „zatraženo da odu“. Saks je takođe rekao da su kamiondžije u kontaktu sa lokalnim organima za sprovođenje zakona i da će se sastanci održavati na privatnom posedu.

VICE napominje da mnoge pristalice republikanaca smatraju da je skup „savezna provokacija“ usmerena na Donalda Trampa i upoređuju ga sa događajima od 6. januara 2021. godine, kada su demonstranti upali u Kapitol.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HAOS U AMERICI! Čak 700.000 kamiona kreće na skup podrške Teksasu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter