Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
27.01.2024 u 20:04
6

DRAMATIČNO UPOZORENJE MAĐARSKE: Ova situacija bi mogla da izazove Treći svetski rat!

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da su događaji od 7. oktobra bili i „geopolitička situacija“ i „ljudska tragedija“.

Upozoravajući da bi sukobi u Gazi i Ukrajini mogli da izazovu Treći svetski rat i tvrdeći da su optužbe za genocid protiv Izraela „glupost”, mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je, kako piše izraelski list Džerusalem post, „jedan od vernih prijatelja Izraela na evropskom kontinentu“.

– Mi smo uz Izrael, nema sumnje – rekao je Sijarto tokom posete Izraelu u znak solidarnosti.

Sijarto je rekao da je optužba za genocid „besmislica“ i da je Mađarska uz Izrael protiv svake „neuravnotežene i nepravedne“ međunarodne akcije.

MOSKVA U PREDNOSTI UKOLIKO DOĐE DO RATA: Zapad se bori da održi korak u Putinovoj trci u naoružanju

„Nastavićemo da tako radimo“. Nastavićemo da govorimo kako bi svet znao šta se ovde dogodilo“, rekao je on.

Događaji od 7. oktobra bili su i „geopolitička situacija“ i „ljudska tragedija“, rekao je on.

Osvrćući se na dva aktuelna rata, onaj u Ukrajini i onaj u Gazi, mađarski MIP je rekao da u oba slučaja Mađarska ne želi da vidi eskalaciju sukoba. Međutim, u slučaju Gaze tvrdi da je neophodno poraziti Hamas. Za Ukrajinu, međutim, on želi hitan završetak rata.

„Smesta zaustavite rat u Ukrajini. Tako spašavate živote ljudi“, rekao je on.

Moje shvatanje je da ako bilo koji od ova dva sukoba pređe granice druge zemlje, onda se tu neće zaustaviti – to će podstaći intervenciju drugih. Ova situacija može vrlo lako izazvati Treći svetski rat – rekao je Sijarto,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “DRAMATIČNO UPOZORENJE MAĐARSKE: Ova situacija bi mogla da izazove Treći svetski rat!”

  1. Izrael čini veliku glupost ovim neselektivnim bombardovanjem,ali naravno da tu nema rijeci o genocidu.Nekome odgovara da taj jaram navuce jevrejima oko vrata,zna se i kome,onim koji jesu picinili genocid u oba svj rata,a cine gs i danas.To su prevejani germani i anglosaksonci,kukolj i i zlo ovog svijeta.Germani i anglosaksonci su djavolja djeca,potomci satane.

    0
    0
    Odgovori
    • Kad su Nijemci trijebili Židove oni su pravili selekciju i radno sposobni i jako su ostajali živi međutim Židovi trijebe redom Palestince

      0
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter