Izvor: Sputnik Srbija
07.06.2022 u 19:05
0

NATO ne daje garancije Rusiji da neće raspoređivati nuklearno oružje, a EVO I GDE!

NATO ne daje Rusiji garancije da neće raspoređivati nuklearno oružje u Švedskoj i Finskoj ukoliko postanu članice Alijanse, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Kamil Gran u intervjuu za švajcarsku televiziju „RTS“.

„Svaka zemlja ima slobodu u nuklearnoj sferi da primi ili ne primi oružje. Ne radi se o uspostavljanju ograničenja“, rekao je Gran, istakavši da svaka zemlja-članica NATO-a o pitanju nuklearnog oružja odlučuje „suvereno“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZELENSKI KOČI IZVOZ ŽITA Predsednik Ukrajine je rekao da je nemoguće postići dogovor sa Moskvom po tom pitanju!

Kako je dodao, u NATO-u ne očekuju „vojnu reakciju“ Rusije kao odgovor na ulazak Švedske i Finske u Alijansu.

„Rusi su sami rekli da to nije neophodno (vojne mere). Smatram da to ne bi bilo opravdano“, rekao je Gran, naglašavajući da, kada je reč o Finskoj i Švedskoj, radi se o „odbrambenom stavu mirnih država koje ne teže konfrontaciji sa Rusijom“.

Takođe je istakao da se nada da će nesuglasice Turske, Finske i Švedske po pitanju članstva dve severnoevropske zemlje u NATO biti rešena.

„Važno je da se uzmu u obzir zahtevi Ankare i da se sedne za pregovarački sto. Što se tiče Finske, zahtevi Turaka su pre svega politički“, zaključio je pomoćnik generalnog sekretara.

Finska i Švedska su zbog događaja u Ukrajini 18. maja predale generalnom sekretaru NATO-a zahtev za ulazak u Alijansu. Turska je blokirala početak procesa razmatranja ovih prijava. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da Ankara ne može da kaže „da“ članstvu Finske i Švedske u NATO, jer ne može da veruje njihovim uveravanjima o odnosima sa predstavnicima Radničke partije Kurdistana koja je zabranjena u Turskoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter